Ilias Greek VillaEen mooi uitzicht vanaf uw eigen villa in Griekenland.
Ilias Greek VillaEen eigen zwembad bij uw vakantiehuis in Griekenland.
Ilias Greek VillaVilla in Griekenland.
Ilias Greek VillaZon, zee, rust, ruimte en privacy.
Ilias Greek VillaVilla in Griekenland.
Ilias Greek VillaGezellige havenstadjes als Pilos en Methoni.
Ilias Greek VillaVilla in Griekenland.
Ilias Greek VillaZon, zee, rust, ruimte, privacy en lekker eten in Griekenland.
Ilias Greek VillaGezellige havenstadjes als Pilos en Methoni.
Ilias Greek VillaSchitterende vakantiehuizen in Griekenland.

Ons werkgebied is gelegen tussen de steden Pilos en Koroni. Het is het zuidelijkste puntje van de Peloponnesos in de provincie Messina, waarvan Kalamata de hoofdstad is.

Vanuit het kantoor in Methoni verzorgen wij de bouw van kleinschalige vakantieresorts, pensions, hotels en sleutelklare vakantievilla’s evenals het renoveren en restaureren van oude stenen huizen.

Naast de Griekse taal spreken wij Engels, Nederlands, Duits en Frans.

In Kamaria en omgeving werken de mannen in de bouw of op het land. Veel van hen krijgen door mijn activiteiten werk, omdat wij niet samenwerken met de grote gevestigde bouwondernemingen. Ik vind het geweldig op deze manier de plaatselijke bevolking te kunnen laten profiteren en hen te betrekken bij de projecten.

Er is intussen een nauw samenwerkingsverband tot stand gekomen met het architectenechtpaar Anthi Patriki en Jorjos Tziviskos. Zij hebben 1990 hun kantoor opgericht en hebben sinds die tijd ruim 300 huizen ontworpen, getekend en gebouwd. Jorjos is tevens de gemeentearchitect van Methoni, wat de gezamenlijke belangen alleen maar te goede komt. Het kantoor heeft goede kontakten met de bouwkundige diensten in de omgeving en met de inspectiediensten op lokaal en provinciaal niveau.

Het is niet eenvoudig om op eigen kracht tot aankoop van een kavel of tot bouw van een vakantievilla over te gaan. In mijn functie als makelaar beperk ik mij niet tot de bemiddeling bij aankoop van onroerend goed of een bouwkavel. De kern van mijn activiteiten is vooral gelegen in de begeleiding van het vervolgtraject.

Uw individuele wensen van uw villa en de bijkomende werkzaamheden zoals een zwembad, poolhuis, terrassen, natuurstenen muren, tennisbaan en tuininrichting worden volgens afgesproken tijdschema’s en prijzen vastgesteld die niet zonder u toestemming worden overschreden. Deze werkwijze is uniek voor Griekse normen en wordt door mijn clienten zeer gewaardeerd.

De aankoop

De bouwkavels die ik verkoop liggen in een gebied van 100 meter tot maximaal drie kilometer van de kust verwijderd. Ik help u met het maken van een selectie op grond van een door u samengestelde wensenlijst. Een huis kan bijvoorbeeld altijd op een heuvel met uitzicht op zee gesitueerd worden. Samen zullen we de kavels bezoeken.

De kavel wordt door de architect opgemeten en er wordt een topografische tekening gemaakt. Deze vraagt vervolgens toestemming voor de bouw bij Staatsbosbeheer. Onderzocht wordt of de grond bezwaard is met beperkte rechten en of er eventuele schuldeisers zijn. Dit is de taak van een advocaat. Pas als dit alles is zeker gesteld kan worden overgegaan tot het passeren van de akte bij de notaris. De akte wordt ingeschreven bij het Kadaster.

Om in Griekenland onroerend goed te kunnen kopen moet u een fiscaal nummer aanvragen, deze wordt door ons geregeld evenals het openen van een bankrekening.

De overdrachtsbelasting bedraagt zeven tot negen procent van de koopsom. De overige bijkomende kosten, zoals transportkosten, kosten inschrijving kadaster, de notaris en de advocaat komen neer op een percentage van vier procent.
Voordat de bouwvergunning wordt aangevraagd, wordt samen met de architect een ontwerp gemaakt. Wij komen terug met een uitgebreid bestek en prijsopgave. Pas als alles volledig is uitgewerkt wat uw bouwplannen en wensen zijn gaan wij naar de betreffende bouwkundige dienst voor de vergunningaanvraag. Bij dit hele proces zijn wij betrokken als uw adviseur en tolk.

Om u enig inzicht in het tijdspad te kunnen geven, moet u erop rekenen dat deze eerste fase een periode van ongeveer vier maanden beslaat.

De bouw

De bouw duurt, afhankelijk van de ligging en de periode waarin een aanvang wordt gemaakt, 14 tot 18 maanden. Het beton voor de fundamenten en voor het skelet wordt gestort. Hierbij worden de strengste veiligheidsnormen gehanteerd met betrekking tot de dikte van de toe te passen bewapening en het beton.

Het is van groot belang dat dit zorgvuldig wordt uitgevoerd, omdat het aardbevingsgevaar in Griekenland reëel is. Het is een langdurig proces en neemt vier tot zes maanden tijd in beslag. In de volgende fase worden de muren opgemetseld. Deze zijn dubbel en 25 cm dik. Het metselwerk wordt hierbij ter extra versteviging afgewisseld met stroken beton.

Tussen de binnenmuur en de buitenmuur komt acht cm isolatiemateriaal. De scheidingswanden zijn tien cm dik. Elektriciteit, water en de CV- installatie worden aangelegd, er wordt gestukadoord en het dak wordt geplaatst. Vervolgens start de afwerkfase. We gaan samen naar Kalamata om tegels, sanitair en een keuken uit te zoeken. De architect houdt het dagelijkse toezicht. Er wordt geverfd en de deuren worden afgehangen. De vensters zijn van Thermopaneglas. Tot slot wordt de bestrating en beplanting rondom uw huis aangelegd.

Het is voorstelbaar dat u nauw bij al deze ontwikkelingen betrokken zult zijn, maar in praktische zin niet altijd in de gelegenheid bent dit te tonen. Ik ben veel aanwezig op de locatie en ik zal met de digitale camera het proces vastleggen om u nog beter te informeren. Er zal voortdurend overleg kunnen plaatsvinden. Uiteraard ben ik er ook als intermediair tussen u en de architecten, die overigens uitstekend Engels spreken.

Wanneer uw huis klaar is helpen wij u graag met de transport van uw spullen naar Griekenland.

Aftersales

Als het bouwproces is afgerond en uw huis bewoonbaar is geworden, kunt u op mij een beroep blijven doen. Denkt u maar eens aan het schoonmaken van uw huis en het onderhoud van uw tuin tijdens uw afwezigheid. Of voor het houden van toezicht. En wij zijn altijd beschikbaar om u te helpen daar waar nodig is, denkt u bijvoorbeeld aan het invullen van verzekerings- of belastingpapieren.

 

Een villa kopen in Griekenland?

Op deze website vindt u alle informatie.

Griekse producten

Op www.desmakenvangriekenland.nl vindt u een groot assortiment Griekse en Mediterraanse kwaliteitsproducten.